Annons:
Etikettnyheter
Läst 14446 ggr
David
1/6/11, 4:12 PM

SVERAKs ID-register

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Kattförbundet SVERAK har, sedan förbundet bildades 1955, på olika sätt arbetat för att stärka kattens status i samhället - och sedan länge har ansett att ID-märkning är ett av dessa sätt.

Att ID-märka sin katt är viktigt - och lika viktigt är det att efter märkningen registrera katten i SVERAKs ID-register.

Om katten av någon anledning inte hittar hem är det själva registreringen som ökar chansen att ni ska hitta tillbaka till varandra igen; genom kattens ID-nummer och dina kontaktuppgifter.

Katter ligger oss alla varmt om hjärtat och tycker att det är av största vikt att ha ett ID-register för alla kattägare! Så viktigt att SVERAK valt att inte ta någon avgift för registrering i ID-registeret för katt!

Så här enkelt går registrering i ID-registret till…

När veterinären har ID-märkt katten får du ett intyg - antingen med tatueringsnummer eller en klisterremsa med chipnummer.

En del veterinärer skickar ID-intygen (Anmälan till ID-register) direkt till SVERAK - tänk på att du då måste underteckna blanketten hos veterinären.

Om veterinären överlämnar ID-intyget direkt till dig - underteckna blanketten och skicka den till SVERAKs kansli.

Finns inte din katt i registret trots att den är ID-märkt?

Testa gärna att sök på din katts ID-nummer på www.sverak.se/id. Finns inte din katt med så fyll i blanketten "Anmälan till ID-register för katt" som finns på samma sida under rubriken "Blanketter".

Klistra ID-remsa eller ange tatueringsnummer - bifoga gärna kopia av det intyg du fick av veterinären när du ID-märkte din katt.

Har du inte något intyg från veterinären men har

  • stamtavla där ID-remsa är fastklistrad - ta kopia och bifoga anmälningsblanketten

eller

  • registrerat ID-numret hos Svenska Kennelklubben och fått s.k. "ägarregistrering" - ta kopia av SKK-handlingen och bifoga anmälningsblanketten

Glöm inte att kryssa i om du vill att personuppgifter ska publiceras och underteckna blanketten - som därefter skickas till SVERAKs kansli.

Självklart är ALLA katter välkomna, oavsett om det är huskatter eller raskatter!

Mer information går att hitta på www.sverak.se/id

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Annons:
emimollie
1/11/11, 12:07 AM
#1

Bra artikel!

David
1/11/11, 10:20 AM
#2

Ja, det gäller inte bara att ID-märka kissen, den måste ju finnas med i något register för att ID-märkningen ska ha någon nytta.

SVERAKs id-register är unikt på så sätt att det bara är katter, och dessutom är gratis. Polis, Länsstyrelse m.m. har tillgång att söka information om hittade id-märkta katter så de hittar hem igen. Glad

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Upp till toppen
Annons: