Utställning

Standardändring 2011

2010-08-03 16:38 #0 av: Yataz

Här har ni den preliminärt nya standarden för Ragdoll som kommer gälla från och med 2011.

Rumäniens standardförslag gick igenom på generalförsamlingen.

Norges förslag drogs efter förhandlingar med Rumänien att dra färg/mönster förslagen. De båda föreslagna standardändringarna från Norge och Rumänien var väldigt lika. Rumänien hade några fler punkter gällande pälskvalité, svanslängd, poängändring samt mer förtydligad ändring i huvudet.

Till nästa år kommer det att arbetas fram ett nytt färg/mönster förslag, då det drogs i år vilket kan vara bra så det blir ett bra förslag och vi får en egen ems-kod för vår bi-color.

Nedan är det nya standarden som börjar gälla från 2011

Nya RAG standard (prel. standard kan vara små ändringar)

 

Källa: Scandinavian Ragdoll Club

Yataz

Anmäl
2010-08-03 16:56 #1 av: Yataz

Vad tycker ni om ändringen?

Tänkte att det skulle vara kul och intressant att diskutera den här Glad

Yataz

Anmäl
2010-08-03 18:28 #2 av: LindaLW

Jag som "pluggar" ragdoll nu tyckte det här var superintressant... Jag kan absolut inget om aveln och hur ni uppfödare anser att rasen SKA vara - men jag tycker den nya standarden är tydligare - jag som novis kan definitivt lättare förstå vad som menas och hur man tänker sig att förebilden ser ut!

Vad jag däremot undrar är varför man tar bort den avdelningen som behandlar olika "fel"? Är det för att övriga delar är tydligare och man anser att felen då blir eliminerade, eller hur tänker man här? *kliar mej i huvudet*

 

Anmäl
2010-08-03 19:53 #3 av: Neo033

#2 Ang. felen så gissar jag att det beror på att det omnämns i texten redan hur det ska vara, så det blir lite tårta på tårta att skriva att det inte ska vara "tvärtom".

 

Anmäl
2010-08-03 20:10 #4 av: LindaLW

#3 Okej, då var jag på rätt spår trots allt! :)

Nu väntar jag med spänning vad ni experter säger - här ser jag verkligen chansen att lära mig ett och annat matnyttigt! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.