Hälsa, beteende och skötsel

Tillvänjning av rå föda

2015-06-03 17:17 #0 av: [HundochKatt]

Du har bestämt dig för att utfodra din katt med Barf - Biologiskt Anpassad Rå Föda. Nu undrar du "Kommer katten att äta det?". Många katter accepterar rå föda på en gång och ger dig en blick som säger "Äntligen riktig mat!"

Försök att ge den en hel rå måltid, tina upp det i kylen och värm upp den en stund i rumsvärme och servera och se vad som händer. Om din katt gillar det så kan du byta till rå diet på en gång, någon övergång är inte nödvändigt!
Om den inte vill äta, ge inte upp. Även katter som är beroende av torrfoder kan man få äta rå föda. Det krävs bara tålamod och envishet. Resultatet är värt det, så fortsätt med det och din katt kommer att älska en hälsosam diet.

För torrfoderberoende katter

Första steget är att sluta ge fri tillgång till torrfoder. Servera bara vid regelbundna tider. Introducera bra blötmat tillsammans med torrfodret, för att vänja katten vid den mjukare konsistensen. Ta bort maten efter en halvtimme. Din katt kan gå utan mat 8-12 timmar mellan målen. Det här är naturligt i det vilda. När katten är lite mer hungrig när maten serveras, så är den mer villig till att prova ny mat.
Klappa din katt när den äter och servera den från handen. Muta katten med att toppa blötmaten för att få den att prova det. Fortsätt att erbjuda blötmat vid varje mål, spelar ingen roll hur lång tid det tar. Katten kommer att till sist acceptera blötmaten och du kan långsamt minska ner på torrfodret i målet.

Om din katt redan äter blötmat

Att byta till rå kost handlar bara om att få katten att vänja sig vid det nya. Rå föda har inte så mycket dofter, så katten kanske inte förstår att det är mat. Lägg lite rå mat bredvid blötmaten för att få den att associera den mindre doftande födan som mat. Du kan också blanda en liten mängd rå mat med blötmaten och öka långsamt mängden under flera veckor. Mutor i form av topping fungerar också bra.

En del katter kan lockas att äta genom att erbjuda små bitar av kött. Färskt kycklingbröst, kycklinglever, kalkon, gris, nöt är ofta favoriter hos katten. Prova med det här: Droppa ner en liten köttbit i en påse fylld med riven parmesanost och skaka om så att biten paneras med osten. Se "How to Transistion Your Cat to Raw Diet", för mer detaljer och tips!

Viktiga tips.

Se till att katten äter varje dag. Att vara lite hungrig hjälper till att motivera katten till att prova ny mat, men låt den aldrig gå utan mat mer än i 24 timmar. Tina alltid rå mat i kylskåpet. Värm upp maten i rumstemperatur eller i en påse i en skål med varmt vatten. Använd aldrig mikrovågsugnen. Se till att katten har en lugn och stressfri plats att äta på. Om din katt har diabetes, konsultera veterinär innan övergången till rå föda. En förändring i dieten kan drastiskt påverka effekten och mängden av insulinen som en katt med diabetes behöver.

Mutor att toppa rå föda med:

  • Riven parmesan ost.
  • Bryggerijäst
  • Torkad fisk
  • Torkat kött
  • Fiskspad
  • Finhackat kokt kött
  • Fortiflora
  • Kattmynta
  • Krossat torrfoder

Hjälp oss att förbättra kattens hälsa.

För mer information, besök Feline Nutrition.
Om du är nybörjare till att utfodra din katt med rå föda eller har utfodrat dina katter i åratal med rå föda så finns det mängder av forskning bakom informationen om kattens hälsa och näringsbehov. 
För att diskutera så finns RawFedKitty på facebook.
Bli med och hjälp katter till bättre hälsa.
Medlemskap i Feline Nutrition är gratis. 
Lär dig hur du kan bli en del av förändringen hur katter ska utfodras. 
För mer information besök feline.nutrition. 

http://feline-nutrition.org/one-page-guides/transitioning-to-a-raw-diet

Fritt översatt av Marita - HundochKatt (sajtvärd)


Anmäl
2015-06-03 17:29 #1 av: [HundochKatt]

Sista artikeln i serien. Glad Bilderna föreställer min katt som var bara 13 v. när jag hämtade rådjurskött från min slaktare. Han blev alldeles tokig och bet och slet i köttet. Tummen upp 


Anmäl
2015-06-04 14:15 #10 av: [HundochKatt]

Inlägg som inte handlar om vad tråden handlar om kommer att tas bort!/Sajtvärden


Anmäl