Annons:
Etikett12-om-forumet
Läst 4819 ggr
Yataz
2009-02-24, 00:58

Forumregler (uppd. 2009-07-26)

För det som skrivs i forumet gäller svenska lagar, Ifokus skrivregler och medlemsavtalet.

På Ragdoll i Fokus har vi även följande regler:

**Allmänna regler
**
1. Vid registrering som medlem accepterar du forumets alla regler samt förbinder dig att hålla dig uppdaterad om eventuella regeländringar sker. Har du frågor rörande forumet kan dessa ställas under rubriken "Om forumet". Men innan du skriver en ny fråga så kolla gärna igenom tidigare trådar om du kanske finner ditt svar där först.

2. Som medlem på Ragdoll i Fokus har du skyldighet att tänka på hur du uttrycker dig gentemot andra forummedlemmar. Personangrepp, kränkningar, förolämpningar och övriga påhopp är inte tillåtet. Detta gäller oavsett om det framförs direkt eller i form av en antydan, pik eller liknande. Bryter man mot denna regel kan det leda till varning, skrivförbud eller till och med avstängning.
Om du inte håller med i en diskussion och har svårt att uttrycka dig på ett ödmjukt sätt är det bättre att inte svara alls. Det som kommer i skrift kan ofta uppfattas hårdare än det som kommer genom tal. Använda därför sunda förnuftet och behandla andra som du själv vill bli behandlad.

3. Detta är en sajt huvudsakligen för Ragdoll. Vi förbjuder diskussioner om s k solid (Ragamuffin), mink o dyl. Detta på grund av tidigare diskussioners följder.
**
4.** Glöm inte att du enligt Personuppgiftslagen (PUL) inte får lämna ut några personuppgifter på en privatperson utan dennes tillstånd.

5. Det är förbjudet att publicera hela eller delar av personliga meddelanden offentligt på forumet utan tillstånd från avsändaren.

6. Kommersiella annonser är inte tillåtet på forumet och tas därför bort. Vid intresse av annonsering får man vända sig direkt till iFokus.

7. Köp- & säljannonser i alla dess former, godkänns normalt inte på forumet såvida man inte har sajtvärdens godkännande. Kontakta därför alltid sajtvärden för en förfrågan.

8. Kommersiell annonsering eller länkning som leder till kommersiell annonsering är inte heller tillåten i signaturen. Däremot kan signaturen användas för att hänvisa till egen hemsida samt meddela om att du har kattungar osv.

9. Länkning till utomstående hemsidor som kan ställa någon person i dålig dager är inte tillåtet. Det kan exempelvis handla om länkning till annonser, privata hemsidor, andra forum och liknande. Det är inte heller tillåtet att citera annonser eller på annat sätt ge upplysningar som kan spåras till källan.
Däremot är det tillåtet att allmänt diskutera kring en annons innehåll o dyl.

Tänk på att…

- försöka hålla er till ämnet i respektive tråd. Om ett nytt ämne kommer fram så skapa gärna en ny tråd för att fortsätta diskussionen.

- inte skriva privata meddelanden till varandra direkt i trådarna, skicka istället personliga meddelanden.

- använda sökfunktionen innan du skapar en ny tråd om ett ämne. Det kan redan finnas en tråd om ämnet och kanske finner du svaret på dina frågor genom denna. Om inte annat så har du möjlighet att fortsätta diskussionen i existerande tråd istället för att skapa en ny. Trådar som är identiska eller liknar varandra kan komma att låsas.

- skriva tydliga rubriker där det klart framgår vad tråden handlar om. Detta gör att du lättare kan hitta tråden med sökfunktionens hjälp. Sajtvärden och Medarbetare förbehåller sig rätten att redigera rubriken.

- lägga din nyskapade tråd under rätt forumrubrik. Sajtvärden och Medarbetare förbehåller sig rätten att flytta trådar så de hamnar under rätt rubrik.

- inte putta upp trådar om du inte har något nytt att tillföra diskussionen.

- undvik att bifoga/klistra in bilder i inlägget om det inte hör till trådens innehåll.

- hänvisa till det inlägg du väljer att svara på genom att ange inläggets nummer, exempelvis #3.

- Om du vill redigera ett skapat inlägg eller alternativt ta bort en skapad tråd får du ta kontakt med sajtvärden.

Var vänlig respektera dessa regler!

Martina, Sajtvärd

Yataz

Annons:
Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: