02. Allmänt Ragdollsnack

Varför valde du Ragdoll?

2016-09-20 19:55 #0 av: HundochKatt

Som rubriken lyder: Varför valde du Ragdoll? Eller varför är du intresserad av Ragdoll (för dig som ännu inte har någon)?

Det finns ju en uppsjö av olika raser så det skulle vara väldigt intressant att veta.

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2016-09-20 20:08 #1 av: Eliinn

Själv så har jag nog alltid dragits till maskade katter och var som yngre förtjust i birman.  Men senare fick jag  syn på ragdollen och blev förälskad i dess storlek och framförallt  deras coola temperament som många förespråkade! Tyckte att det skulle funka bra som min första egna katt när jag flyttade hemifrån till en lägenhet.
Blev även väldigt förtjust i Bicolour som inte finns hos birman.
Sen tror jag inte att jag är ensam i att förälskad mig i ragdollens blååååa ögon! 

Idag har jag då min alldeles egna coola bicolour ragdoll med dem blåaste ögonen man kan ha! Även fast min herre inte hör till de större raggisarna som jag först förväntade mig av rasen! ;)

/Elin
Sajtvärd på Ragdoll ifokus

Anmäl
2016-09-21 13:00 #2 av: HundochKatt

Hur gammal är Milton nu och vet du vilken vikt han har? 

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2016-09-21 13:13 #3 av: HundochKatt

Varför just jag valde Ragdoll. 

Jag har haft många, många katter i mitt liv, huskatter + en oreggad Maine Coon (ja, jag vet att hon ska betraktas som huskatt men mamman var reggad Maine Coon och pappan var en Maine Coon också men dennes papper har jag aldrig sett, då en kompis till mig köpte honan som visade sig vara dräktig).

Jag gillar stora katter, den sistnämnda vägde hela 8 kg. Men så ville jag ha en blåögd katt, då jag alltid önskat mig en. Finns ju inte så många raser att välja på då och började med att kika på Birman (siamesen hade jag uteslutit) och läste på om rasen och fick upp ragdollen och började läsa om den och tänkte att just den rasen passar mig bättre. 

Nu har ju inte min raggis läst rasstandarden hur de ska vara. Skämtar Min har temperament! Men är väldigt gosig också förstås. 

En blå ville jag helst ha men det blev en brun som blev choklad. Så så kan det bli. Galen

Han är nu snart 2 år gammal och sist jag vägde honom så vägde han 5 kg, men jag tror att han väger mer nu. 

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2016-09-21 18:35 #4 av: Eliinn

#2 Milton är 4 år och väger 5 kg :) 

/Elin
Sajtvärd på Ragdoll ifokus

Anmäl
2016-09-26 15:56 #5 av: Swerina

Jag har varit förtjust i ragdollens utseende väldigt länge, särskilt som kattungar. De har sett ut som vita fluffiga moln för mig. Lyckades slutligen övertala killen till en ragdoll också. Vi ville ha en lugn katt och en av mina vänner har två ragdolls från uppfödaren vi köpte vår ifrån, det kändes med andra ord säkert. 

Jag har aldrig haft katt tidigare och det är verkligen supermysig!. 

Vår lille fis är 1 år i början på november och väger stadiga 6,2 kilo. Han ser rätt fullvuxen ut utseendemässigt, men vem vet, han kanske växer lite till. 

Anmäl
2016-09-26 16:00 #6 av: HundochKatt

Fin kille och visst kommer han att växa mer men inte med samma takt som kattunge. Spännande att se var han slutar i vikt! 

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2016-09-26 20:05 #7 av: Temmy

Nu har jag förvisso ingen ragdoll (änSkrattar) men det var faktiskt mentaliteten som fångade mitt intresse för rasen. Till en början så gick dem helt bort för mig då jag absolut inte tyckte om utseendet överhuvudtaget..  Efter mycket om och men så har jag nog börjat förälska mig lite i speciellt bicolor ändå, så vi får se vad det blir av det hela. Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.