03. Hälsa, beteende och skötsel

Varför låter han så?

2016-12-08 23:54 #0 av: BellaLjungberg

Jag vet inte hur jag ska förklara ljudet, men har en halvragdoll som är 3 månader gammal och är hur super mysig och go. Men när han busar eller så, så piper han eller ja, gör något konstigt ljud som låter väldigt gulligt om man får säga så. Har aldrig hört en katt låta så innan så tänkte om någon vet varför han låter så eller om någon annan har en katt som gör lika dant?

Anmäl
2016-12-23 11:34 #1 av: [[pimey]]

Din huskatt gör så för att han är busig

Anmäl
2016-12-26 19:49 #2 av: Eliinn

Min ena katt gör också så medan min andra inte gör det så är ju individuellt men förmodligen inte alls ovanligt :)

Min gör det oftast när hon hamnar i underläge när hon busar med andra katten.

/Elin
Sajtvärd på Ragdoll ifokus

Anmäl
2017-02-18 19:52 #3 av: Kiiwih

Är det något i stil med detta? 

https://www.youtube.com/watch?v=RSAa5YL6IQg 

https://www.youtube.com/watch?v=YGQV6_xrLtU

Min halvnorsk låter ofta så när han ser fåglar genom fönstret eller är riktigt, riktigt inne i en lek där han får jaga en leksak, t.ex. en pinne med en leksak i snöre. Det finns en förklaring till det och det är inte så att de lider eller har ont utan det är ett ljud de gör när de är väldigt fokuserade. Om jag minns rätt så är det för att "stressa ner" sig själva. Jag tycker att min kille främst gör så när han inte kommer åt det han vill ta fast, alltså exempelvis en fågel utanför fönstret. Han gör inget utfall för han förstår att han inte når den, men han fokuserar på den och blir liksom rejält taggad :) 

Anmäl
2017-02-18 19:58 #4 av: Kiiwih

Jag kikade vidare och hittade information, katten gör detta ljud (chirping på engelska) när de känner sig exalterad och/eller frustrerad :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.