03. Hälsa, beteende och skötsel

Pälsvård

2018-04-05 10:51 #0 av: Kallekatt

Har just tagit över en 1.5 årig hankatt som har massor med tovor på utsidan av bakbenen, har väl insett att det enda man kan göra är att klippa bort tovorna... Men frågan är vilken borste / kam är bäst att använda så dom inte kommer tillbaka? 

När man läser om ragdollens päls så ska den ju inte ha under ull, men jag skulle vilja säga att min katt har det...

Anmäl
2018-04-05 21:17 #1 av: Eliinn

En ragdoll ska enligt raststandard inte ha underull men det förekommer ändå hos visa. En ragdoll ska ha en kall, silkig känsla på pälsen. Med underull får pälsen en mer varmare känsla.

Vissa pälsar är bara helt hopplösa och tovar sig hur mycket man än försöker att sköta om den, och där är enda lösningen att fortsätta underhålla så gott det går men att man får va där med saxen då och då. 
Jag har själv inge som helst tendens till tovor på min kille men har hört att många rekommenderar en stålkam som heter mirakelkammen, denna finns att köpa hos "hund och kattspecialisten" på deras webbshop bland annat. Det finns flertal kopior till denna men många menar på att ingen slår orginalet :P

/Elin
Sajtvärd på Ragdoll ifokus

Anmäl
2018-04-20 19:48 #2 av: Lagavulin

märker då ingen större skillnad på mirakelkammen,

spats eller greyhound!

stålkam  ä enligt mig det bästa !

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.