03. Hälsa, beteende och skötsel

Min katt biter mig

2018-05-28 08:21 #0 av: SimsBrooke

Hejsan! 

Min Ragdoll på 2.5 år biter mig när jag ligger och sover. Han har även bitit mig när jag har haft benen över sängkanten för att sätta på mig strumpor, då biter han mig i benen. Men när jag ligger och sover kommer han oftast till mitt ansikte. Leker med mitt hår och ligger jag mot honom så kan han bita mig i ansiktet, men armar och speciellt min fitbit klocka biter han i. 

Vad gör jag för att få stop på hans beteende, för detta kan inte fortsätta då jag är Gravid och i oktober kommer det en liten knodd till oss. Jag vill inte behöva låta honom flytta för att han inte är snäll. Jag vill att han ska kunna bo kvar här när bebisen har anlänt. 

Har ni några tips på vad man kan göra för att få honom och sluta bitas? För det är liksom inget kärleksnyp utan han kan bita riktigt hårt och det gör så ont speciellt när han biter mig i ansiktet. 

Jag försöker att höja min röst ordentligt så han förstår att han gör fel, men det är ju mitt i natten som han oftast biter mig och jag har ju en sambo som sover bredvid mig och ska upp och jobba på vardagarna. Kan bitandet vara ett sätt att, ge mig lite uppmärksamhet? 

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2018-05-28 11:41 #1 av: lexlifespace

Min Ragdoll en hona på snart 2 år nafsar mer än bitter och ofta är det lek. Katter och även ragdolls kommer in i lekhumör på kvällar och nätter, har du leksaker då det kan vara understimulering men Ja som du säger det kan vara uppmärksamhetsökande: ger du honom tillräkligt med uppmärksamhet? 

En annan sak jag har hört från andra kattägare är att katter märker av förändrig och med tanke på att du är gravid så kan det vara så att han känner av det. 

Lösning skulle då kanske kunna vara att införskaffa någon lungnande doft att ha där hemma, jag hittade 

Feliway Classic Doftavgivare 

hos vetzoo.se men du kan också fråga din närmaste vetrinär eller djuraffär 

för jag håller att det våre tråkigt att lämna bort honom för att det ska komma en ny liten familjemedlem... 

Anmäl
2018-05-28 12:14 #2 av: SimsBrooke

#1 Ja vi har ganska mycket leksaker och leker med honom. Jag ger honom massor av uppmärksamhet och försöker busa med honom. Men nu när det är så varmt så sover han mest. 

Ända sedan han var liten och jag fick hem honom så har han varit duktig med att sova sig igenom nätterna! han har lite perioder där han ibland vaknar vid 4 som han gör just nu och har gjort senaste veckan. Jag tycker faktiskt att han är väldigt duktig och sover om nätterna, finns där om han märker av att jag inte mår bra och oroar sig. Men annars är han en snäll kisse som vill vara med och är nyfiken av sig. 

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2018-05-28 18:41 #3 av: SimsBrooke

Han har även bitit mig innan jag blev gravid! 

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2018-05-30 06:38 #4 av: Lena129

Så måste han vara i sovrummet när du sover....?

Anmäl
2018-05-30 08:19 #5 av: SimsBrooke

#4 Om jag inte tillåter honom vara i sovrummet så kommer han att krafsa på dörrarna. 

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2018-05-30 17:58 #6 av: millan85

Det kanske är svårt att vänja honom att inte vara i sovrummet om han är van med det. Kan du tänka dig att spruta vatten med en blomspruta?

Anmäl
2018-05-30 20:14 #7 av: Lena129

Fast du kanske ska ta striden om att det är förbjudet att störa dig när du är i sängen, oavsett om han får vara i sovrummet eller inte. Det går faktiskt att lära djur saker! :)

Anmäl
2018-05-31 07:46 #8 av: SimsBrooke

#6 Det gör jag redan =) Sen har vi öppen balkongdörr så han går ju ut när det börjar ljusna! 

#7 Han brukar vara duktig som sagt så oftast brukar han sova igenom nätterna. Försöker att putta bort honom eller spruta vatten när han väl börjar bitas! 

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2018-05-31 09:11 #9 av: millan85

Jag hoppas att det blir bättre :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.